Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Джолан със зеленчуци в крок пот

Джолан със зеленчуци в крок пот

Джолан със зеленчуци в крок пот
Снимка: Албена Асенова
3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
195 мин.
Общо
215 мин.
Порции
2
"Джоланчето винаги е добра идея за една вкусна вечеря"

Необходими продукти

  • моркови - 2 бр.
  • свински джолан - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • гъби - 6 бр.
  • сол
  • лук - 3 глави
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • риган - 1 ч.л. сух
  • бира - 150 мл
  • лимонов сок - от 1/2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете свинския джолан с лимонов сок, сол, черен и червен пипер. Оставете за три часа и сложете в съда на крок пота.

Около него сипете нарязаните чесън, моркови, лук и гъби, цели. Овкусете с мащерка и риган. Сипете бирата и олитото.

Гответе джолана 150 мин. Извадете и поставете във фурната.

Печете свинското още 45 мин. на 200 градуса.

Поднесете джолана със зеленчуци в крок пот с желаната гарнитура.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: