Edin.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Шаран на скара с мащерка и бяло вино

Шаран на скара с мащерка и бяло вино

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Новак
54232
Шаран на скара с мащерка и бяло вино2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Полейте готовата риба с малко лимонов сок и поднесете гарнитура по избор"

Необходими продукти

  • котлети от шаран - 600 грама
  • чесън - 5 скилидки
  • зехтин - 200 мл
  • бяло вино - 100 мл
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • шафран - 5 г
  • черен пипер
  • лимони
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подсушете котлетите от шаран и ги прехвърлете в дълбока купа.

Добавете към тях подправките - мащерка, шафран, черен пипер, сол, наситнен чесън.

Разбъркайте и налейте зехтина и бялото вино. Оставете рибата да се маринова в хладилник за поне 30 минути.

Загрейте скарата и я намазнете. Изпечете рибата до готовност - около 5 минути на всяка страна.

Полейте готовата риба с малко лимонов сок и поднесете с резени лимон и гарнитура по избор.

Шаранът на скара с мащерка и бяло вино е много вкусен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: