Edin.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Шаран с бяло вино на фурна

Шаран с бяло вино на фурна

Шаран с бяло вино на фурна
Снимка: Невена Блажева Иванова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • шаран - 1 бр. (около 1. 5 кг)
  • бяло вино - 100 мл
  • чери домати - 3 броя
  • лимони - 1 брой
  • зехтин
  • червен пипер
  • черен пипер
  • магданоз
  • зелен лук
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете шарана от всякакви люспи и вътрешности, след което внимателно го разрежете през гърба.

Накиснете го в студена вода. След това го подсушете и го посолете, приберете в хладилник, за да се овкуси със солта.

Сложете хартия за печене в тава. Намазнете шарана и го сложете с кожата надолу. Полейте с изцедения лимонов сок и овкусете с черен и червен пипер. Сипете малко зехтин, а около шарана сипете виното.

Загрейте фурната и изпечете рибата до готовност.

Поднесете на трапезата печения шаран цял, като го украсите с маслинки, чери домати, зелени подправки и резенчета лимон.

Шаранът с бяло вино на фурна е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: