Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Сармички с джоланче в гювеч

Сармички с джоланче в гювеч

Сармички с джоланче в гювеч
Снимка: Екатерина Йорданова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
230 мин.
Порции
8
"Сипвайте червеното вино и ракийката, защото сармичките с джоланче са почти готови"

Необходими продукти

  • свински джолан - 1 бр.
  • телешко месо - 1 кг
  • кайма - 500 г
  • кисело зеле - 1 бр.
  • червен пипер
  • ориз - 1 к.ч.
  • черен пипер
  • чубрица
  • кимион
  • мас
  • универсална подправка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете телешкото с универсалната подправка, а джолана с червения пипер, черния пипер и солта.

Омесете каймата с ориза и подправките.

Пригответе сармичките със зелевите листа.

Сложете останалите листа по дъното на глинен гювеч и сложете отгоре телешкото месо, обезкостения джолан и няколко лъжици мас.

Посолете с червен пипер и чубрица. Залейте вкусните сарми с вода и ги затворете с капак.

Сложете ястието да се пече на 200 °C за около 40 минути, след това намалете градусите на 160 °C и продължете да печете още 3 часа.

Сармичките с джоланче в гювеч са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: