Начин на приготвяне
Рецепта за джолан, която ще ви стане любима, ако обичате и гозбите с боб.
За начало трябва да запечатаме свинското джоланче в тенджера под налягане и да го извадим.
Зеленчуците надребняваме и също запържваме в тенджерата.
В същия съд връщаме месото, добавяме фасула и наливаме вода.
Щом закъкри, овкусете с подправки и доматено пюре.
Следва тенджерата под налягане да се затвори и ястието се готви 60 минути.
Изключете уреда и пригответе запръжка (тя се прави от 1 с.л. паприка/червен пипер и 2 с.л. брашно).
Запръжката прибавяме към фасула и разбъркваме. Ястието се слага в гювеч и се пече за 60 минути във фурната.
Смилянски фасул с джоланче и зеленчуци поднасяме със зелен магданоз и чушле.