Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювеч»Смилянски фасул с джоланче и зеленчуци

Смилянски фасул с джоланче и зеленчуци

Смилянски фасул с джоланче и зеленчуци
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
5
"За вкусните български ястия граници няма..."

Необходими продукти

  • джолан - 1 бр. свински
  • боб - 400 г смилянски фасул
  • лук - 1 глава кромид
  • чушки - 2 бр, . червени, сухи
  • чушки - 1 бр. червена, прясна пиперка
  • моркови - 2 бр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • целина
  • черен пипер
  • чубрица
  • джоджен
  • девесил
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецепта за джолан, която ще ви стане любима, ако обичате и гозбите с боб.

За начало трябва да запечатаме свинското джоланче в тенджера под налягане и да го извадим.

Зеленчуците надребняваме и също запържваме в тенджерата.

В същия съд връщаме месото, добавяме фасула и наливаме вода.

Щом закъкри, овкусете с подправки и доматено пюре.

Следва тенджерата под налягане да се затвори и ястието се готви 60 минути.

Изключете уреда и пригответе запръжка (тя се прави от 1 с.л. паприка/червен пипер и 2 с.л. брашно).

Запръжката прибавяме към фасула и разбъркваме. Ястието се слага в гювеч и се пече за 60 минути във фурната.

Смилянски фасул с джоланче и зеленчуци поднасяме със зелен магданоз и чушле.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: