Edin.bg»Рецепти»Баница»Зелена баница с лапад

Зелена баница с лапад

EfrosiaEfrosia
Новак
52311
Зелена баница с лапад2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Да, няма да откажем да си хапнем няколко парчета от тази баничка с лапад за закуска"

Необходими продукти

  • кори - 1 пакет за баница (400 г)
  • сирене - 400 г
  • лапад - 500 г
  • яйца - 5 бр.
  • краве масло - 150 г
  • лук - 2 глави
  • сода - 2 щипки
  • олио - 4 с.л.
  • вода - 500 мл топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарете лапада и го нарежете на ситно.

Накълцайте лука на ситно и го запържете в дълбок тиган със сгорещена мазнина, докато омекне.

Вземете две кори, сложете ги в намаслена тава и отгоре разпределете натрошеното сирене и част от лапада и лука.

Продължете да редите вкусната баница с лапад, като на някои кори може да слагате и малко масло.

Залейте я с разбити с вода и сол яйца и я сложете да се пече на 180 °C до готовност.

Извадете я и завийте с кърпа.

Зелената баница с лапад е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: