Начин на приготвяне
Накиснете боба в студена вода от вечерта. На следващата сутрин сменете водата с чиста и го сварете до готовност.
Сипете сварения боб в тава. Отделете 3 лъжици боб настрана.
Нарежете лука и праза, задушете ги в загрято олио до омекване. Прибавете наситнената чушка и настъргания морков.
Добавете маслото и посолете, задушавайте за 10-тина минути под капак, като от време на време разбърквате.
Овкусете с червен и черен пипер. Сипете зеленчуците при боба в тавата, разбъркайте. Добавете дафиновия лист и наситнения чесън.
Намачкайте отделените бобени зърна и ги разредете с 1-2 чаши от течността, в която ги варихте. Залейте боба.
Нарежете на две надениците, направете лек разрез във всяка част и сложете върху боба.
Загрейте фурната на 200 градуса. Печете боба до апетитен загар.
Белият боб с наденица на фурна е готов.