Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържено свинско»Свинско с лук, моркови и чушки

Свинско с лук, моркови и чушки

Свинско с лук, моркови и чушки
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Никога няма да ни омръзне това свинско със зеленчуци"

Необходими продукти

  • моркови - 1 бр.
  • свинско месо - 300 грама
  • чушки - 1/4 бр. (червена)
  • индийско орехче - 1 щ.
  • лук - 1 глава
  • тъмна бира - 2 к.ч.
  • масло - 1 бучка
  • чубрица
  • зехтин - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте свинското месо и го нарежете.

Разтопете маслото със зехтина в тигана. Изпържете свинското до хубав златист цвят.

Сипете тъмната бира и намалете силата на огъня, гответе до изпаряване на течността.

Когато месото остане само на мазнина усилете котлона. Добавете нарязаните чушка и морков.

Щом поомекнат, прибавете и нарязания на полумесеци лук.

Овксуете с подправките и разбъркайте. Гответе до омекване на лук и сервирайте веднага.

Свинското с лук, моркови и чушки е готово.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: