Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхния»Свинско със зелен боб и моркови

Свинско със зелен боб и моркови

Свинско със зелен боб и моркови
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Ето как да приготвите вкусно свинско със зеленчуци"

Необходими продукти

  • моркови - 2 бр.
  • зелен фасул - 1 кг
  • чесън - 3 скилидки
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • свинско месо - 1 кг от врат
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио
  • сол
  • копър - 1 връзка
  • лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте зеления фасул. Нарежете на две и сложете в тенджера под налягане. сипете накълцаните моркови и 3 л вода.

Сложете на силен котлон, щом заври, намалете и оставете 15 минути да се вари. Сипете олио в друга тенджера.

Нарежете свинското месо на късчета и запържете. Добавете лука, щом е почти готово.

Пържете и добавете червения пипер и брашното. Малко по малко сипете зеления фасул с бульона при свинското.

Разбъркайте чудната яхния. Сложете всичко в една тенджера, сложете копър и чесън, доматеното пюре и разбъркайте.

Гответе свинското със зелен боб и моркови още 10 минути и свалете от котлона.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: