Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пилешко със зелен боб и моркови

Печено пилешко със зелен боб и моркови

Печено пилешко със зелен боб и моркови
Снимка: Сия Рибагина
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Пилешко с моркови и зелен боб - сервираме и хапваме"

Необходими продукти

  • лук - 1 глава
  • пилешки бутчета - 3 броя
  • зелен фасул - 1 буркан (500 - 600 г)
  • зеленчуков бульон - 300 мл
  • моркови - 2 броя
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете и разполовете пилешките бутчета.

Лука нарежете на полумесеци, а моркова на кръгчета.

В подходяща тава сложете бутчетата, поръсете ги с двата вида пипер, солта и зехтина. Около месото разпределете зеленчуците.

Налейте бульона.

Загрейте фурната на 180 градуса и запечете за половин час. Извадете и добавете нарязания чесън със зеления фасул. Посолете и овкусете с още пипер, разбъркайте леко.

Върнете във фурната и допечете до готовност.

Печеното пилешко със зелен боб и моркови е много вкусно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: