Edin.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Калкан с бяло вино на фурна

Калкан с бяло вино на фурна

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Калкан с бяло вино на фурна
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
38 мин.
Общо
53 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • бяло вино - 70 мл
  • калкан - 1.4 кг
  • сол
  • зехтин - 50 мл
  • тиквички - 1 бр. голяма /или 2 малки/
  • чесън - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата от вътрешностите и измийте. Направете три разреза по гърба. Намазнете калкана със зехтин. Посолете разрезите и корема.

Застелете хартия за печене в тава и намазнете. Нарежете чесъна и тиквичките и ги подредете, застъпвайки се. Чесъна мушнете между тиквичката. Посолете и поръсете зехтин.

Печете за десет минути на 200 градуса. Отгоре сложете рибата с корема надолу. Полейте бялото вино и върнете за още 28 минути на 220 градуса.

Печената риба е готова, когато няма течност в разрезите.

Сервирайте калкана с бяло вино на фурна с подходящо питие.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: