Edin.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Калкан на фурна с магданозен сос

Калкан на фурна с магданозен сос

MarianeMariane
Новак
6944
Калкан на фурна с магданозен сос
Снимка: Yordanka Kovacheva
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Така сготвена тази рибка е вкусна и топла, и студена - няма да се притеснявате кога точно ще имате време да си я хапнете"

Необходими продукти

  • калкан - 1 бр. голям или 2 по - малки
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • брашно - 2 с.л. равни
  • магданоз - 3 връзки
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете калкана, нарежете го на парчета и го сложете в намазнена тавичка.

В друг съд загрейте олиото и запържете за кратко брашното. Прибавете ситно нарязания магданоз и запържете и него. Овкусете соса със сол и черен пипер на вкус и разредете с вода, така че да получите рядък сос.

Залейте рибата с получения магданозен сос и печете в умерена фурна до готовност.

Може да поднесете ястието топло или студено, вкусно е и в двата варианта.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: