Начин на приготвяне
Почистете чушките и патладжаните, изпечете ги. Задушете ги добре, след което ги обелете и отцедете от излишната течност.
Обелете доматите и ги наситнете.
Смелете патладжаните и чушките сипете ги в голям съд заедно с наситнените домати.
Слжоете на умерен огън и варете около 20-тина минути, като не спирате да бъркате.
Добавете захарта, олиото, оцета и солта. Продължете да варите кьопоолуто още 20 минути, като бъркането продължава.
Малко преди да свалите от котлона, добавете наситнения чесън. Насипете в сухи буркани.
Стерилизирайте кьопоолуто за 20 минути, засечени от момента на завиране на водата.
Кьопоолуто от патладжан в буркани е много вкусно!
Коментари