Edin.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Кьопоолу»Кьопоолу от патладжан в буркани

Кьопоолу от патладжан в буркани

Кьопоолу от патладжан в буркани
Снимка: Росица Петрова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Ще ви разкрием една тайна - филийка, намазана с малко от това домашно кьопоолу, е просто чудесна идея за следобедна прехапка"

Необходими продукти

  • чесън - 1 глава
  • патладжани - 2 килограма
  • домати - 500 грама
  • чушки - 3 кг (зелени и червени)
  • оцет - 150 мл
  • захар - 2 ч.л.
  • сол - 2 с.л.
  • олио - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чушките и патладжаните, изпечете ги. Задушете ги добре, след което ги обелете и отцедете от излишната течност.

Обелете доматите и ги наситнете.

Смелете патладжаните и чушките сипете ги в голям съд заедно с наситнените домати.

Слжоете на умерен огън и варете около 20-тина минути, като не спирате да бъркате.

Добавете захарта, олиото, оцета и солта. Продължете да варите кьопоолуто още 20 минути, като бъркането продължава.

Малко преди да свалите от котлона, добавете наситнения чесън. Насипете в сухи буркани.

Стерилизирайте кьопоолуто за 20 минути, засечени от момента на завиране на водата.

Кьопоолуто от патладжан в буркани е много вкусно!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Да бяхте добавили за “КИСЕЛО” кьопоолу, с тези мл оцет съсипах сумати зеленчук!!!
17.09.2023 00:43