Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Класическа мешана скара

Класическа мешана скара

Класическа мешана скара
Снимка: Lenka
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
10
"За всекиго по нещо - бекон, наденички, пържолки. Голяма вкусотия"

Необходими продукти

  • бекон - 500 грама
  • месо - 1 кг
  • наденици - 12 сурови
  • лук - 1 голяма глава
  • патешко месо - 1 кг за шишчета
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • пържоли - 10 бр.
  • чубрица
  • кимион
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе месото за кюфтенца още от предния ден. Смелете и го покрийте на хладно място.

На следващия ден омесете каймата с кимион, черен пипер, наситнен лук, чубрица и сол.

Овкусете патешкото месо и пържолите с подправки или марината по избор (в случая са мариновани с черен пипер, чесън, олио, лук, соев сос и оцет).

Оставете да престоят поне 3-4 часа. Нанижете месото на шишчета, а от каймата оформете кюфтета.

Загрейте много добре скарата и изпечете всичко - наденички, пържоли, шишчета и кюфтета. Между тях сложете и ленти бекон за още по-добър вкус.

Класическата мешана скара е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: