Edin.bg»Рецепти»Риба»Рибник»Традиционен рибник със скумрия

Традиционен рибник със скумрия

Традиционен рибник със скумрия
Снимка: Потребител#165452
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Задължително си запишете рецептата за този традиционен рибник"

Необходими продукти

  • лук - 1 глава
  • скумрия - 400 г консерва
  • чушки - 4 бр. печени
  • захар - щипка
  • сол
  • черен пипер
  • ориз - 1 ч.ч.
  • гьозум
  • нахут - 1 консерва /200 г/
  • кисели краставички - 6 бр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте на дребно лука и го задушете до омекване. Добавете нарязаните на летни чушки и гответе още три минути.

Добавете доматеното пюре и захарта, разбъркайте. Сипете ориза и гответе до прозрачност. Сипете вода и течността от нахута. Трябва да има 3 ч.ч. течност.

Разбъркайте и добавете нахута, киселите краставички, гьозума, черен пипер и сол. Изсипете в тава. Отгоре подредете скумрията.

Печете вкусния рибник на 180 градуса.

Запишете си тази рецепта за традиционен рибник със скумрия.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: