Edin.bg»Рецепти»Риба»Рибник»Рибник от скумрия с ориз

Рибник от скумрия с ориз

Рибник от скумрия с ориз
Снимка: Ваня Георгиева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Сервирайте ястието с бяло вино и се насладете на всяка хапка."

Необходими продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • праз - 2 стр.
  • скумрия - 2 риби
  • чубрица
  • черен пипер
  • девесил
  • червен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е много вкусна идея за рибник.

Първо скумрията трябва да се разреже на колелца, да се почисти и измие добре.

След това се овкусява с черен пипер и сол.

В тавичка с мазнина поставете нарязания праз и леко го запържете. Добавете измития ориз и разбъркайте.

Запържете съставките за кратко заедно и налейтте 3 ч.ч. топла вода.

Разбъркайте отново и сложете парчетата скумрия.

Печете ястието рибник, докато всички продукти омекнат добре.

След това сервирайте салата по избор с готовия Рибник от скумрия с ориз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: