Начин на приготвяне
Натъркайте филетата толстолоб с пипер и сол, оставете ги настрани. Наситнете лука и го задушете за кратко в сгорещена мазнина.
Добавете нарязания на ситно марков, а след него и ориза. След като зрънцата ориз придобият стъклен цвят, овкусете със сол и пипер.
Налейте чаша вода и доматеното пюре. Прибавете към сместа наситнените скилидки чесън и гответе докато оризът абсорбира течността.
В друг съд сипете малко мазнина и задушете за кратко нарязаното на ситно кисело зеле. Налейте 1 непълна чаша вода или бульон. Гответе на бавен огън 15-20 минути.
Добавете ориза и разбъркайте сместа, прехвърлете я подходяща тава. Направете гнезда в зелето и наредете парчетата риба.
Полейте с мазнина, овкусете с червен, черен пипер и розмарин. Налейте чаша вода и печете рибника около 40 минути в загрята на 180-200 градуса фурна.
Рибникът с кисело зеле и толстолоб е готов.