Edin.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Толстолоб с орехи и сушени домати

Толстолоб с орехи и сушени домати

Толстолоб с орехи и сушени домати
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Рибна наслада за сетивата - толстолоб с орехи и сушени домати"

Необходими продукти

  • филе от толстолоб - 500 грама
  • сушени домати - 4 броя
  • галета - 4 с.л.
  • орехи - 0.5 ч.ч.
  • горчица - 2 с.л.
  • зелен лук - 2 стръка
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • пармезан - 2 с.л. настърган
  • вода - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Покрийте тава за печене с алуминиево фолио. Намазнете го леко и разположете толстолоба.

Поръсете рибата със сол.

Пасирайте в блендер горчицата с орехите, сушените домати и черния пипер. Прибавете наситнения лук и 2 лъжици вода, пасирайте отново.

С тази ароматна паста намажете рибата и поръсете с галета. Завършете с настърган пармезан.

Загрейте фурната на 200 градуса. Изпечете рибата до готовност - около 20-тина минути.

Толстолобът с орехи и сушени домати е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: