Edin.bg»Рецепти»Риба»Рибник»Рибник с кисело зеле и толстолоб

Рибник с кисело зеле и толстолоб

ЗориЗори
Новак
15515k
Рибник с кисело зеле и толстолоб
Снимка: Зори
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • толстолоб - 1 килограм (парчета филета с кост от едра риба)
  • кисело зеле - 700 грама
  • моркови - 1/2 бр.
  • олио - 50 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 2 - 3 с.л.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • розмарин - няколко стръка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натъркайте филетата толстолоб с пипер и сол, оставете ги настрани. Наситнете лука и го задушете за кратко в сгорещена мазнина.

Добавете нарязания на ситно марков, а след него и ориза. След като зрънцата ориз придобият стъклен цвят, овкусете със сол и пипер.

Налейте чаша вода и доматеното пюре. Прибавете към сместа наситнените скилидки чесън и гответе докато оризът абсорбира течността.

В друг съд сипете малко мазнина и задушете за кратко нарязаното на ситно кисело зеле. Налейте 1 непълна чаша вода или бульон. Гответе на бавен огън 15-20 минути.

Добавете ориза и разбъркайте сместа, прехвърлете я подходяща тава. Направете гнезда в зелето и наредете парчетата риба.

Полейте с мазнина, овкусете с червен, черен пипер и розмарин. Налейте чаша вода и печете рибника около 40 минути в загрята на 180-200 градуса фурна.

Рибникът с кисело зеле и толстолоб е готов.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: