Edin.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Паниран толстолоб с яйце и нишесте

Паниран толстолоб с яйце и нишесте

Imanuel NikolImanuel Nikol
Новак
156
Паниран толстолоб с яйце и нишесте
Снимка: Imanuel Nikol
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • гъби - 250 грама
  • толстолоб - 1 брой (на шайби)
  • яйца - 2 броя
  • бакпулвер - 1/2 пак. (5 грама)
  • царевично нишесте
  • лимони - 1 брой
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте парчетата риба и ги подсушете. Посолете ги от всички страни.

Отделно смесете царевичното нишесте и бакпулвера.

Разбийте яйцата с една щипка сол.

Потапяйте всяко парче толстолоб първо нишестето, след това в яйцата и накрая пак в нишестето.

Загрейте достатъчно количество олио в тиган. Изпържете рибата до хубав златист загар.

Гъбите почистете и задушете в масло.

Поднесете панираната риба с гъбите в масло и резени лимон.

Панираният толстолоб с яйце и нишесте е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: