edin.bg»Рецепти»Основни Ястия»Гювеч»Боб с пушени ребра в гювеч

Боб с пушени ребра в гювеч

Боб с пушени ребра в гювеч
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
13/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции4
"Пушените ребърца придават страхотен вкус на този боб в гювеч"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте боба и го накиснете в студена вода за една нощ.

На следващия ден подменете водата с нова и сложете на котлона. Когато заври бобът, сменете пак водата. Измийте боба и го сипете в гювеч.

Наситнете чушката, моркова, чесъна и зеления лук. Сипете ги при боба и сипете малко олио и червен пипер. Налейте вода и сложете капака на гювеча.

Пъхнете го в студена фурна и включете градусите на 220 градуса. След 30 минути намалете градусите на 150.

Когато бобът е почти сварен, овкусете със солта и пресните подправки - мащерка, целина и джоджен. Разбъркайте и добавете настъргания домат и нарязаните ребра.

Върнете във фурната и печете до готовност.

Бобът с пушени ребра в гювеч е много вкусен, опитайте!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: