Edin.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Чушки рибки с магданоз в буркани

Чушки рибки с магданоз в буркани

Чушки рибки с магданоз в буркани
Снимка: Мария Божилова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1
"На всяка маса има място за тези чушки рибки с магданоз"

Необходими продукти

  • чушки - 500 г рибки
  • зехтин - 50 мл
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • сол - 1 с.л.
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре чушките и ги подсушете.

Одрежете им част от дръжките и ги наредете в тава с дупки.

Сложете ги да се печат на 220 °C за около 20 минути с вентилатор.

Сложете отдолу друга голяма тава, защото при печенето капе сок от тях.

Измийте магданоза, почистете го добре и го нарежете на ситно.

Смесете солта със захарта и 50 мл зехтин.

Наредете в буркани ред магданоз на дъното, отгоре печени чушки и след това отново ред магданоз.

Напълнете в същия ред бурканите.

Изсипете сместа със солта вътре и ги допълнете с оцет.

Притиснете продуктите, за да излезе въздухът.

Затворете бурканите с чушки и ги обърнете.

Чушките рибки с магданоз в буркани са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: