Свински Дроб Пане

ЗорицаЗорица
Новак
1324k105
Свински Дроб Пане
Снимка: Зорица
1 / 2
08/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Страхотно бирено мезе е този свински дроб пане!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Измийте свинския дроб и го почистете добре от всякакви ципички и кръвоносни съдове.

Нарежете дроба на по-едри парчета и залейте със студеното прясно мляко.

Оставете в хладилника да престои поне 1-2 часа.

Отцедете го добре.

В подходящ съд смесете разбитите яйца с бялото брашно и бирата.

В друг съд сипете царевичното брашно заедно с кимион, малко сол и черен пипер.

В трети съд пък сипете само бялото брашно.

Започнете да панирате дроба, като първо го овалвате в брашното, след това в яйчената смес и накрая в царевичното брашно.

Загрейте добре олио и изпържете дроба до хубав златист цвят. Бъдете внимателни, тъй като много ще пръска по време на пърженето.

Отцеждайте дроба върху кухненска хартия.

Страхотно бирено мезе, опитайте!

Свинският Дроб Пане е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: