Свински Дроб Пане

ЗорицаЗорица
Новак
72
4k
10
Свински Дроб Пане
Снимка: Зорица
1 / 2
08/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
"Страхотно бирено мезе е този свински дроб пане!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте свинския дроб и го почистете добре от всякакви ципички и кръвоносни съдове.

Нарежете дроба на по-едри парчета и залейте със студеното прясно мляко.

Оставете в хладилника да престои поне 1-2 часа.

Отцедете го добре.

В подходящ съд смесете разбитите яйца с бялото брашно и бирата.

В друг съд сипете царевичното брашно заедно с кимион, малко сол и черен пипер.

В трети съд пък сипете само бялото брашно.

Започнете да панирате дроба, като първо го овалвате в брашното, след това в яйчената смес и накрая в царевичното брашно.

Загрейте добре олио и изпържете дроба до хубав златист цвят. Бъдете внимателни, тъй като много ще пръска по време на пърженето.

Отцеждайте дроба върху кухненска хартия.

Страхотно бирено мезе, опитайте!

Свинският Дроб Пане е готов.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: