Начин на приготвяне
Измийте свинския дроб и го почистете добре от всякакви ципички и кръвоносни съдове.
Нарежете дроба на по-едри парчета и залейте със студеното прясно мляко.
Оставете в хладилника да престои поне 1-2 часа.
Отцедете го добре.
В подходящ съд смесете разбитите яйца с бялото брашно и бирата.
В друг съд сипете царевичното брашно заедно с кимион, малко сол и черен пипер.
В трети съд пък сипете само бялото брашно.
Започнете да панирате дроба, като първо го овалвате в брашното, след това в яйчената смес и накрая в царевичното брашно.
Загрейте добре олио и изпържете дроба до хубав златист цвят. Бъдете внимателни, тъй като много ще пръска по време на пърженето.
Отцеждайте дроба върху кухненска хартия.
Страхотно бирено мезе, опитайте!
Свинският Дроб Пане е готов.