Свински Дроб Пане

ЗориЗори
Новак
15115k123
Свински Дроб Пане
Снимка: Зори
2 / 2
08/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Страхотно бирено мезе е този свински дроб пане!"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 400 мл
  • свински дроб - 400 г черен
  • за панировката
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • яйца - 1 брой
  • бира - 60 мл
  • брашно - за овалване
  • царевично брашно - за овалване
  • черен пипер
  • кимион
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте свинския дроб и го почистете добре от всякакви ципички и кръвоносни съдове.

Нарежете дроба на по-едри парчета и залейте със студеното прясно мляко.

Оставете в хладилника да престои поне 1-2 часа.

Отцедете го добре.

В подходящ съд смесете разбитите яйца с бялото брашно и бирата.

В друг съд сипете царевичното брашно заедно с кимион, малко сол и черен пипер.

В трети съд пък сипете само бялото брашно.

Започнете да панирате дроба, като първо го овалвате в брашното, след това в яйчената смес и накрая в царевичното брашно.

Загрейте добре олио и изпържете дроба до хубав златист цвят. Бъдете внимателни, тъй като много ще пръска по време на пърженето.

Отцеждайте дроба върху кухненска хартия.

Страхотно бирено мезе, опитайте!

Свинският Дроб Пане е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: