Начин на приготвяне
Почистете пилешките дробчета и воденичките и ги сварете в леко подсолена вода.
Нарежете морковите и зеления лук на дребно и ги задушете в голяма тава с малко олио и вода.
Нарежете киселеца и след няколко минути го добавете в тавата.
Изсипете измития ориз и долейте с вода. Разбъркайте всички продукти заедно с подправките.
Щом оризът поеме водата, добавете нарязаните пилешки дреболии, долейте още около 4 ч.ч. вода и сложете дроб сармата да се пече на около 200 °C.
За заливката разбийте заедно яйцата, киселото мляко, брашното и содата и няколко минути преди да извадите ястието го залейте с нея.
Допечете го до получаване на лек загар.
Дроб-сармата с пилешки дробчета и воденички е много вкусна.
Добър апетит!