Edin.bg»Рецепти»Основни Ястия»Дроб Сарма»Дроб-сарма с пилешки дробчета и воденички

Дроб-сарма с пилешки дробчета и воденички

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
21333k185
Дроб-сарма с пилешки дробчета и воденички
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
08/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Ако и вие обичате да си похапвате вкусотии, значи няма как вече да не сте пробвали тази дроб сарма"

Необходими Продукти

  • пилешки воденички - 250 г
  • пилешки дробчета - 250 г
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • олио - 5 с.л.
  • зелен лук - 1 връзка
  • киселец - 2 шепи
  • моркови - 1 бр.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • За заливката
  • брашно - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилешките дробчета и воденичките и ги сварете в леко подсолена вода.

Нарежете морковите и зеления лук на дребно и ги задушете в голяма тава с малко олио и вода.

Нарежете киселеца и след няколко минути го добавете в тавата.

Изсипете измития ориз и долейте с вода. Разбъркайте всички продукти заедно с подправките.

Щом оризът поеме водата, добавете нарязаните пилешки дреболии, долейте още около 4 ч.ч. вода и сложете дроб сармата да се пече на около 200 °C.

За заливката разбийте заедно яйцата, киселото мляко, брашното и содата и няколко минути преди да извадите ястието го залейте с нея.

Допечете го до получаване на лек загар.

Дроб-сармата с пилешки дробчета и воденички е много вкусна.

Добър апетит!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: