Начин на приготвяне
Осолете целия заек хубаво отвътре и отвън и го намажете с мазнина, лимонов сок и червен пипер.
Задушете в дълбок тиган с малко мазнина нарязаните на дребно целина, чушка, ябълка, лук и пушено месо.
Изсипете ориза, лимоновия сок, бульона и черния пипер и оставете плънката да къкри на огъня.
Напълнете заека с нея, сложете го в голяма намазнена тава и го зашийте добре.
Сипете виното и добавете останалите подправки.
Завийте пълнения заек с алуминиево фолио и го сложете да се пече на около 140 °C за 4 часа.
След първите 2 часа добавете към печения заек и предварително обелените цели картофи и нарязаните на две части моркови - овкусете ги със сол.
Махнете фолиото след това и оставете заека на около 200 °C за още 20 минути.
Насладете се на този майсторски печен заек.
Добър апетит!