Свински език чорба

Свински език чорба
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6
"Дами, мъжете ви със сигурност ще оценят старанието за приготвянето на тяхната любима чорба със свински език"

Необходими продукти

  • лук - 1/2 глава
  • свински език - 2 бр.
  • джоджен
  • чубрица
  • краве масло - 20 г
  • яйца - 2 бр.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете свинския език да се вари, махнете пяната, ако се образува. Когато е готов, нарежете на парченца.

В друг съд задушете накълцания лук, добавете от бульона на свинското. Когато кипне, сипете черния пипер, чубрицата и джоджена.

Пригответе застройката на свинската супа от брашно, кисело мляко и яйца. Добавете бульон, разбъркайте и върнете в тенджерата.

В тиган сипете червен пипер, масло и олио. Преди да поднесете свинския език чорба, сипете лъжица от тази смес отгоре.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: