Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Джолан с кисело зеле в глинен съд

Джолан с кисело зеле в глинен съд

Джолан с кисело зеле в глинен съд
Снимка: Тодоринка Бернардова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
170 мин.
Порции
4
"Добрата съпруга знае как да зарадва мъжа до себе си - с джоланче с кисело зеле"

Необходими продукти

  • свински джолан - 1
  • кисело зеле - 1 зелка
  • праз - 1/2 стрък (или 1 глава лук)
  • олио
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • чубрица - 1 щ.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • дафинов лист - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте джолана и го подсушете много добре. След това го запечатайте от всички страни в сгорещеното олио.

Прехвърлете го в глинения съд.

В същата мазнина запържете наситнените праз и чесън, малко след това добавете и нарязаното кисело зеле.

Задушавайте в продължение на 10-тина минути и овкусете с подправките - чубрица, черен пипер и дафинов лист, а накрая поръсете и с червения пипер.

Изсипете върху джолана сместа и налейте чаша топла вода.

Сложете гювеча в студена фурна и веднага я включете на 250 градуса. Печете в продължение на около 2 часа и 30 минути или до пълна готовност на месото.

Джоланът с кисело зеле в глинен съд е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: