Edin.bg»Рецепти»Паста»Пене със зелен сос

Пене със зелен сос

Пене със зелен сос
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • броколи - 200 грама
  • макарони - 200 грама пене
  • босилек - 10 листа
  • извара - 3 .л.
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • вода - 1 ч.ч. (от варенето)
  • кашкавал - 2 с.л. настърган
  • зехтин - 40 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо сварете пастата пене според указанията на опаковката. Отцедете и запазете 1 чаша от водата от варенето.

Накъсайте броколите на розички и ги сварете в подсолена вода за 5 минути.

Отцедете ги и ги прехвърлете в каната на блендера. Към тях добавете босилека, изварата, чесъна, зехтина и част от водата, в която сварихте пенето.

Пасирайте до получаване на гъст сос за паста. Ако е необходимо, посолете.

Сипете в подходяща купа соса и разредете с останалата течност (ако искате да е с по-течна консистенция). Добавете пенето и разбъркайте.

Разпределете в две чинии, поръсете с настърган кашкавал и сервирайте.

Пенето със зелен сос е готово.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: