edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Манджи»Телешка манджа с картофи и грах

Телешка манджа с картофи и грах

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
260
5
15k
90
Телешка манджа с картофи и грах
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
25/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции4
"Поканете и съседите на вечеря, ако не са опитвали тази телешка манджа все още, направо ще се влюбят в нея"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разполовете корена пащърнак и заедно с половината глава лук, магданоза, дафиновия лист, телешките кокали и единия стрък целина с листата сипете в тенджера.

Залейте с вода и варете зеленчуците 30 минути, а съвсем в края посолете.

Намалете огъня на минимална степен и оставете бульона на котлона - просто трябва да се поддържа горещ.

Наситнете стария и пресния лук, както и чушките целината и пресния чесън. Загрейте олиото и ги запържете. Прибавете леко смачканите цели скилидки чесън, обелените настъргани домати и червения пипер.

Нарежете месото на едри кубчета и го прибавете. Щом се позапържи и промени цвета си, налейте горещия бульон (като го прецеждате през цедка).

Варете на бавен огън под капак около час. Ако е необходимо, доливайте още топла вода.

След като мине час прибавете едро нарязаните картофи и моркови, варете още 20 минути.

Добавете към манджата граха, овкусете със сол и подправките. Варете още 8-10 минути.

Ако решите, може да добавите сварения пащърнак от бульона.

Телешката манджа с картофи и грах е готова.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: