edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Свински котлети с гарнитура грах

Свински котлети с гарнитура грах

Свински котлети с гарнитура грах
Снимка: Йорданка Ковачева
1 / 2
16/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
"Жените и мъжете си хапват по равно количество от тези вкусни свински котлети с грах, просто защото са ужасно вкусни"

Необходими Продукти

  • пържоли - 4 бр. свински
  • зехтин - около 4 с.л.
  • вино - 350 мл бяло
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 4 щипки
  • за гарнитурата
  • краве масло - 1 с.л. меко
  • олио - 1 к.ч.
  • грах - 300 г
  • пресен чесън - 2 стръка
  • пресен лук - 2 стръка
  • моркови - 1 бр.
  • мента - 3 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете свинските пържоли със сол и черен пипер и ги сложете да се мариноват във вино с резени лук.

По възможност ги оставете да престоят за 1 нощ в хладилник.

Нарежете морковите на кръгчета и го запържете за кратко в малко мазнина със зеления лук и чесъна.

След няколко минути добавете граха, маслото и листенцата свежа мента.

Сипете една чаша вода и задушете зеленчуците за около 15 минути.

След като гарнитурата със задушен грах е готова, опечете свинското до златисто и от двете страни.

Опитайте и вие тези свински котлети с гарнитура грах.

Добър апетит!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: