edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Агнешка плешка с ориз и спанак

Агнешка плешка с ориз и спанак

07/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции4
"Почитателите на агнешкото ще се зарадват на тази рецепта"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото на парчета и го сварете с дафинов лист и бахар. Щом е почти готово, го отцедете, като запазите водата, в което се е варило.

Почистете лука, накълцайте го и го запържете. Овкусете с черен пипер и гответе още малко. Сипете ориза и разбъркайте.

Добавете 2 ч.ч. от водата на месото и оставете ориза да набъбне. Почистете и нарежете спанака, зеления лук също наситнете. Добавете ги към ориза.

Разбъркайте спанака с ориз и махнете от котлона.

Добавете месото към зеленчуците, разбъркайте и сипете всичко в предварително намазнена тава. Овкусете агнешкото с ориз с червен пипер, бахар, дафинов лист и сол. Може да сипете и малко вода.

Изпечете агнешката плешка с ориз и спанак, докато стане готова и до извиране на водата на 180 градуса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: