Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на тиган»Постен ориз със спанак и шалот

Постен ориз със спанак и шалот

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
7512k
Постен ориз със спанак и шалот
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • зеленчуков бульон - 3 ч.ч.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • шалот - 1 глава
  • спанак - 350 грама
  • черен пипер - 1 щ.
  • зехтин
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте спанака и го наситнете, главата лук нарежете на малки кубченца.

Загрейте 1/2 чаша зехтин в тиган и задушете лука със спанака, като похлупите с капак.

След 5 минути добавете измития ориз и сипете 3 чаши топъл бульон. Поръсете с джоджен, черен пипер и сол.

Разбъркайте и отново сложете капак.

Гответе ориза на тиган докато ястието остане на мазнина, като от време на време разбърквате.

Постният ориз със спанак и шалот се поднася топъл, като може да го поръсите с още черен пипер.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: