Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Агнешка плешка с ориз и спанак

Агнешка плешка с ориз и спанак

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4
"Почитателите на агнешкото ще се зарадват на тази рецепта"

Необходими продукти

  • спанак - около 400 г
  • агнешко месо - 500 г
  • бяло вино - 50 мл
  • бахар - 3 зърна
  • лук - 2 глави
  • зелен лук - 4 стръка
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист - 3 листа
  • ориз - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото на парчета и го сварете с дафинов лист и бахар. Щом е почти готово, го отцедете, като запазите водата, в което се е варило.

Почистете лука, накълцайте го и го запържете. Овкусете с черен пипер и гответе още малко. Сипете ориза и разбъркайте.

Добавете 2 ч.ч. от водата на месото и оставете ориза да набъбне. Почистете и нарежете спанака, зеления лук също наситнете. Добавете ги към ориза.

Разбъркайте спанака с ориз и махнете от котлона.

Добавете месото към зеленчуците, разбъркайте и сипете всичко в предварително намазнена тава. Овкусете агнешкото с ориз с червен пипер, бахар, дафинов лист и сол. Може да сипете и малко вода.

Изпечете агнешката плешка с ориз и спанак, докато стане готова и до извиране на водата на 180 градуса.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: