edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Дроб Сарма»Агнешка дроб-сарма с киселец

Агнешка дроб-сарма с киселец

ЗорицаЗорица
Новак
72
4k
9
Агнешка дроб-сарма с киселец
Снимка: Зорица
1 / 3
10/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене80 мин.
Общо95 мин.
Порции6
"Каквито и рецепти да гледате, накрая все до тази агнешка дроб-сарма стигате"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте агнешкия комплект много добре, а червата задължително обърнете и измийте и от вътрешната страна.

Сварете дреболиите в подсолена вода, като от време на време отпенвате. Извадете готовите дреболийки, охладете и ги наситнете. Прецедете бульона от варенето и го запазете.

Почистете и нарежете на ситно джоджена, пресния чесън, моркова, лука и киселеца.

Старателно измийте ориза под течаща студена вода, за се премахне нишестето.

Загрейте олиото в подходящ тиган и сипете вътре дреболиите заедно с моркова, киселеца и лука. Щом продуктите се позапържат, добавете и измития ориз.

Когато оризът промени цвета си, налейте на няколко пъти 3 чаши от горещия агнешки бульон. Когато оризът абсорбира течността, овкусете с наситнения джоджен, черен пипер, сол и червен пипер. Прехвърлете всичко в тава.

Загрейте фурната на 180 градуса и печете дроб сармата до готовност.

След това я залейте с приготвената от посочените продукти заливка и върнете във фурната за още 10-тина минути.

Агнешката дроб-сарма с киселец е готова.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: