Агнешки ребърца с моркови, лук и лапад

07/04/2021
"В предстоящите почивни дни отделете няколко часа и пригответе тази вкусна гозба с агнешки ребърца"
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо54
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте агнешките ребърца и ги нарежете на едри порции.

В подходяща купа смесете ситно нарязания джоджен, червения и черния пипер, розмарина, олиото и солта. Разбъркайте добре и получената ароматна кашица намажете агнешкото отвсякъде.

Почистете и бланширайте лапада за 1-2 минути във вряща вода. Отцедете и го нарежете. Смесете лапада с нарязаната връзка пресен джоджен, зеления лук и магданоза.

Сипете зелената смес в голяма тава. Отгоре наредете ребърцата и налейте 2 чаши вода - течността трябва да достига малко над месото. Покрийте с алуминиево фолио.

Печете агнешкото в предварително загрята на 200 градуса фурна за 30 минути. След това намалете градусите на 170 и продължете да печете още 90 минути.

Махнете фолиото и печете още 30-тина минути за получаване на хубава хрупкава коричка.

Агнешките ребърца с моркови, лук и лапад са много вкусни. Поднесете с пресен джоджен за още по-неустоим аромат.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар