Начин на приготвяне
Измийте агнешките ребърца и ги нарежете на едри порции.
В подходяща купа смесете ситно нарязания джоджен, червения и черния пипер, розмарина, олиото и солта. Разбъркайте добре и получената ароматна кашица намажете агнешкото отвсякъде.
Почистете и бланширайте лапада за 1-2 минути във вряща вода. Отцедете и го нарежете. Смесете лапада с нарязаната връзка пресен джоджен, зеления лук и магданоза.
Сипете зелената смес в голяма тава. Отгоре наредете ребърцата и налейте 2 чаши вода - течността трябва да достига малко над месото. Покрийте с алуминиево фолио.
Печете агнешкото в предварително загрята на 200 градуса фурна за 30 минути. След това намалете градусите на 170 и продължете да печете още 90 минути.
Махнете фолиото и печете още 30-тина минути за получаване на хубава хрупкава коричка.
Агнешките ребърца с моркови, лук и лапад са много вкусни. Поднесете с пресен джоджен за още по-неустоим аромат.