Пиле с грах в тенджера

Пиле с грах в тенджера
Снимка: Веселина Константинова
2 / 2с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Комбинацията от грах и пилешко винаги се получава много добре"

Необходими продукти

  • пилешко месо - 400 грама
  • лук - 1 - 2 глави
  • бульон - 2 ч.ч. пилешки
  • грах - 400 грама от консерва
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • доматен сок - 3 - 4 с.л.
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилето и го сварете в леко подсолена вода. Изчакайте да изстине и го обезкостете.

Наситнете лука и го задушете в мазнината. Добавете доматения сок и червения пипер.

Сложете пилешкото месо и разбъркайте. Гответе няколко минути и прибавете граха заедно със сока, както и прецедения бульон от варенето на пилето.

Овкусете със сол и гответе яхнията докато остане на мазнина.

Сгъстете ястието, като добавите към него разбитото с малко вода брашно. Гответе още 5 минути и накрая овкусете с подправките.

Пилето с грах в тенджера е готово.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: