edin.bg»Рецепти»Баница»Родопски Клин»Класически Родопски Клин

Класически Родопски Клин

01/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
"Гозбите от родопския край са ненадминати и тази рецепта за класически клин напълно го доказва"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо сварете ориза в подсолена вода (съотношение 1:3). След това хубаво го отцедете и го смесете с натрошеното сирене и разбитите яйца.

Постепенно замесете тесто за баница от брашното, оцета и 200 мл вода. Ако се налага, увеличете малко количеството на брашното.

Разточете готовото тесто на две кори. Едната кора разстелете на дъното на добре намаслена тава.

Върху нея изсипете плънката и я разстелете равномерно. Отгоре сложете другата кора и поръсете с разтопеното масло.

Изпечете родопския клин в загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Може да изпечете клина и в тефлонов тиган, като го обърнете с дървена лъжица, за да се запече и от двете страни.

Класическият Родопски Клин е готов.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: