Начин на приготвяне
Измийте месото и го подсушете добре. След това го вържете с конец, за да не се разпадне в процеса на готвенето.
Овкусете телешкото със сол и пипер, след това го оваляйте в брашно. Запечатайте го в сгорещена мазнина и го извадете в чиния.
В същата мазнина задушете предварително нарязаните целина, морков и лук. Щом зеленчуците омекнат, сипете доматеното пюре и бялото вино, добавете месото.
Долейте горещия бульон и натрошения дафинов лист. Овкусете телешкото задушено с мащерката и розмарина.
Оставете да се готви на бавен огън около 2 часа. Ако желаете, в края може да запечете за кратко във фурната.
Смесете лимоновата кора с магданоза и накълания чесън. 5 минути преди готовност, добавете този ароматен микс към яхнията.
Класическото Осо Буко е готово.