Начин на приготвяне
Настъргваме морковите и целината и ги запържваме до омекване в половината масло. Прибавяме бялото вино, магданоза и малко черен пипер. Оставяме зеленчуците да се задушават до изпаряване на виното.
Месото нарязваме на шницели, които изтъняваме с дървено чукче и овкусяваме със сол и черен пипер.
В единия край на всеки шницел слагаме по малко от зеленчуковата смес, навиваме на руло и фиксираме с клечки за зъби.
Запържваме телешките рула в останалото масло от всички страни, след което наливаме малко вода и задушаваме до омекването на месото.
Разбиваме млякото с брашното, разреждаме соса с малко от течността, получена при готвене на телешкото месо и заливаме телешкия завив.
Оставяме ястието да къкри 15 минути на тих огън. Поднасяме с гарнитура по избор.