Начин на приготвяне
Обелените картофи нарежете на кръгчета, а гъбите на филийки.
В тиган налейте 1 к.ч. зехтин сложете нарязаните зеленчуци, посолете, овкусете с щипка черен пипер и щипка магданоз. Полейте с бяло вино и задушете за 20 мин.
В тенджерка разтопете бучка краве масло. Запържете 1 с.л. брашно и налейте 300 мл. прясно мляко. Бъркайте докато бешамелът се сгъсти. Оставете го по-рядък.
На дъното на тавичка изсипете няколко с.л. бешамел, наредете от задушените картофи и гъби, поръсете с пармезан и изсипете няколко с.л. бешамел.
Повторете още веднъж, а най-отгоре поръсете с галета.
Изпечете ястието на 180 градуса в предварително загрята фурна за около 30 мин.
Запеканката поднесете със салата по желание.
Да ви е сладко! Лесното картофено ястие за вечеря е готово.