Начин на приготвяне
Бърза, лесна и вкусна лека вечеря с броколи.
Сварява се пилешко бутче до готовност.
Отцедено се обезкостява, кожата се маха и нарязваме на парчета.
Поръсваме с малко сол и черен пипер, риган.
Броколи варим на пара да омекнат и изваждаме да се охладят леко.
В тиган се загрява масло и олио, сотира се нарязан лук с щипка сол, добавя се пилешкото месо, броколи и оставяме за кратко, като се разбърква внимателно на умерено силен котлон.
След 3-4 минути се прибавя сметана, разбърква се за 2-3 минути леко да сгъсти и пилето с броколи е готово.
Сервираме лека и вкусна вечеря с броколи поръсена с лимонов сок!
Много е вкусно!