Начин на приготвяне
1. Почистете праза, моркова и чесъна и ги нарежете - праза на тънки кръгчета, а останалото - на ситно.
2. Загрейте зехтина на умерен огън и задушете зеленчуците за 10 минути с черния пипер и лъжичка сол.
3. През това време обелете и нарежете картофите на парченца. Задушете и тях в 200 мл. вода, струйка зехтин, сол и индийското орехче. Трябва да омекнат, но не да стават на каша.
4. Смесете всички готови зеленчуци със сметаната и разбъркайте. Сипете в тавичка и отгоре разпределете крема сиренето и кашкавала - сложете толкова от него, колкото ви харесва.
5. Запечете запеканката в предварително загрята на 200 градуса фурна до златиста коричка.
Добър апетит!
Бързата и лека запеканка за вечеря е готова.