Начин на приготвяне
Сварете картофите, обелете ги и ги намачкайте с вилица.
Нарежете пилешкото филе на кубчета, а праза на полумесеци.
Запържете месото в тиган с малко мазнина и след това го добавете в тавата, в която ще печете апетитната запеканка. Овкусете го със сол и черен пипер.
В същия дълбок тиган запържете нарязания праз и гъбите, докато водата се изпари.
Поръсете ги с брашното и ги бъркайте.
Добавете готварската сметана и прясното мляко. Овкусете ги с подправките и ги махнете от огъня.
Залейте месото с тази заливка и отгоре разпределете намачканите картофи.
Поръсете ястието с настърган кашкавал и го сложете да се пече в предварително загрята на 180 °C фурна до готовност.
При поднасяне на лесната пилешка запеканка за вечеря я поръсете с нарязан на ситно пресен магданоз.
Добър апетит!