Начин на приготвяне
Измити тиквички се нарязват на тънки колелца и поръсваме с малко сол. Пера лук се нарязват на ситно, обелен домат нарязваме на кубчета.
Загрява се олио запържваме лук и след минута сипваме тиквичките да се задушат с водата, която пускат, като се разбъркват от време на време. Добавяме домати, сол, малко захар и черен пипер.
Оставя се да поври 5 минути да изври водата от доматите и сваляме от котлона.
Смесва се извара, натрошено сирене и магданоз. В малка тавичка 24 см сипвам половината тиквички, отгоре разпределяме сирене с извара и покриваме с останалите тиквички като воднистата част от тигана не се сипва.
Разбиваме яйцата с кисело мляко и щипка сол.
Заливат се тиквичките и с лъжица се разбърква тук-там, да попие сместа.
Печем запеканката в загрята фурна на 180 градуса за 30 минути, изважда се и поръсваме настърган кашкавал и запичаме още 10 минути.
Сервираме с нарязан магданоз. Бързата, лесна и вкусна вечеря с тиквички и домати е готова.