Начин на приготвяне
Овкусете каймата с всички изброени за нея подправки. Разбъркайте добре, покрийте и оставете да престои в хладилник поне половин ден - така ще стане много ароматна.
Сварете яйцата и ги разрежете на две. Краставичките и морковите нарежете на ивички.
На ситни парченца нарежете топеното сирене, маслините и гъбите.
На кухненския плот сложете хартия за печене. Намажете леко с олио и разстелете каймата, като трябва да се получи средно-дебел слой.
В средата наредете продуктите за пълнежа и с помощта хартията завийте рулото, като внимателно притискате и стягате. Трябва да се получи стегнато солено руло.
Прехвърлете го в тава. Покрийте отгоре с резените бекон.
Загрейте фурната и запечете рулото за около час или до готовност.
Междувременно сварете картофите и ги запържете в тиган с масло и олио. Овкусете с копър и чесън на прах. Поднесете картофите соте като гарнитура към вкусното руло.
Празничното руло с кайма и бекон е готово.