Начин на приготвяне
Замесете тесто от брашното, яйцето, лимоновия сок, олиото, солта и водата, сложете го в найлонов плик и го оставете да престои в хладилника.
В голяма тенджера затоплете бульона с оцета, добавете измитите и почистени от твърдите части зелеви листа, захарта, солта, черния пипер и кимиона и задушавайте 5 мин.
Задушете в маслото нарязания на кубчета лук, докато стане прозрачен, добавете каймата и пържете няколко минути.
Поръсете със сол и червен пипер, разбъркайте сместа и я оставете да изстине.
Разточете върху посипана с брашно кърпа тестото, наръсете върху него размесения с галетата кашкавал, отгоре поставете зелевите листа, а върху тях каймата.
Сложете боба по средата и с помощта на кърпата навийте тестото на руло, поставете го в намазана с масло тава, залейте го с млякото и го печете около 40 мин. във фурна на 180 градуса.
Поднесете готовото солено руло, нарязано на парчета и полято с доматен сос.